Absurda placere a amagirii

Absurda placere a amagirii

Atat timp cat omul va alege raul va fi amagit cu binele si din toata aceasta nebuloasa el va intelege exact opusul ca daca va face rau va avea parte de bine.

Ideea este alta in tot acest haos presarat cu bucurii marunte. Dumnezeu ii arata omului care ar putea fi viata lui daca nu ar mai alege sa faca raul.

Nu vi s-a parut absurd cand oameni care savarseau raul asteptau cu sufletul la gura succesul si tot nu venea sau daca venea nu i se datora sau nu dura?

Nu poti sa faci rau si sa astepti bine, sa nedreptatesti un om si sa astepti ca el sa fie drept, sa furi de la un om si sa te astepti ca el sa aiba incredere in tine, sa ranesti un om si sa astepti ca el sa te iubeasca, este irational.

Asteptarile acesta isi au originea in Dumnezeu, pentru ca El ne-a invatat cu iubirea neconditionata, insa raul savarsit are origini intunecate, iar la nivel omenesc atentia de orice fel neconditionata este extrem de rara.

Asa se descrie mai clar lupta dintre bine si rau. Vrem sa fim iubiti, insa distrugem tot ceea ce ne ofera iubire.

Suntem angrenati in mod inconstient intr-un proces continuu de autodistrugere a noastra, a tot ceea ce cat de cat construim doar pentru ca refuzam sa facem ceea ce este drept, refuzam sa facem binele refuzam sa facem ca tot ceea ce cladim sa fie trainic.

E atat de simplu si totusi atat de tentant.

Pentru niste satisfactii de moment sacrificam bucurii de durata.

www.denisadumitras.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *