Atunci cand admiratiile se intalnesc se naste iubirea! Sunt un om demn de admiratia lui/ei?

Atunci cand admiratiile se intalnesc se naste iubirea! Sunt un om demn de admiratia lui/ei?

Nu de putine ori mi s-a intamplat in trecut ca persoane pe care le consideram total nepotrivite sa ma abordeze sau eu sa ma indrept catre unele de aceeasi natura. De fapt cred ca pe asta se bazeaza anii tineretii, in general. Pana te hotarasti cine esti si ce vrei dureaza ceva timp.

La un moment dat, epuizata fiind de tot acest proces, mi-am pus intrebarea: sunt eu demna de cel pe care il plac? Sigur ca daca mi-as fi adresat aceasta intrebare cu voce tare si cineva m-ar fi auzit mi-ar fi raspuns ca sunt minunata si ca trebuie sa fiu iubita asa cum sunt.

Aici este o problema mare pentru ca in ,,tinerete” s-ar putea ca nici macar sa nu stii cine esti. Unii nu afla nici dupa, pentru ca sunt comozi. Procesul de autocunoastere fiind unul cam dureros, plin de intrebari, lipsuri, nevoi si cautari.

Dar sa stiti ca am observat acest lucru la majoritatea oamenilor. Isi aleg tinte, ca parteneri, persoane care nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu ei, de cele mai multe ori din niciun punct de vedere. Parca totul a devenit un joc de ,,cine prosteste pe cine” nu de ,,cine cucereste sau iubeste pe cine”. Cred ca totul porneste de la faptul ca nimeni nu se intreaba daca este ceea ce, persoana pe care o place, cauta.

De aici pleaca multe dezamagiri si frustrari. Cel mai adesea cei care constata ca nu sunt placuti de cei pe care ii abordeaza recurg la un lucru foarte urat, dar care face parte din natura umana: ii invinovatesc pe cei care ,,ii resping”.

Sunt de parere ca oamenii nu se resping intre ei, ci doar exista cativa care s-au maturizat si si-au setat inconstient un proces automat de selectie in functie de cine sunt si ce vor. Fie ca vrem sa recunoastem asta sau nu.

Este de precizat faptul ca abordarea vine in urma unor sentimente de admiratie, iar acestea pot fi starnite de oricine fata de oricine din varii motive, dar asta nu inseamna ca relational, sentimental sau fizic trebuie neaparat sa existe ceva dat fiind faptul ca acest sentiment este de cele mai multe ori unilateral (vine din partea unei singure persoane). Acest aspect trebuie luat intotdeauna in considerare: ADMIRATIE UNILATERALA.

Admiratia poate fi si multilaterala, dar pe planuri diferite. De exemplu eu plac un om fizic, iar el ma place profesional sau spiritual.

Cumva ca lucrurile sa se lege intre doi oameni, trebuie sa apara admiratie reciproca pe acelasi plan, de regula ,,tot pachetul”. Daca incepe sa se divida, nu mai e admiratie deplina. Din acest motiv greu se intalnesc doi oameni care sa se admire reciproc la fel de mult, pentru ca suntem diferiti si cuvantul ,,complet” din ,,pachetul complet” are in dreptul fiecaruia o alta conotatie.

Atunci cand sentimentul de admiratie este impartasit, se poate naste linistita iubirea asa cum am mai spus si intr-un articol anterior. Iubire fara admiratie nu exista! Cand trece admiratia, trece si iubirea!

Acum intreaba-te: Esti tu demn de admiratia omului pe care il placi? Daca vei constata ca nu, este bine sa stii ca te arunci in cea mai toxica relationare posibila, daca insisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *