Cum sa citim Biblia corect

Cum sa citim Biblia corect

Din cate ati observat pana acum, eu scriu aceste articole ca o opinie personala. Nu incurajez asimilarea lor cuvant cu cuvant, ba din contra va indemn sa cititi, sa cautati sa va raspundeti singuri, dilemelor pe care unele articole le starnesc in mintea voastra.

Pentru asta Biblia ar trebui citita corect si vreau sa va las cateva indrumari pe care sper sa le primiti si chiar sa le aplicati, daca sunteti de acord cu ele.

  1. Daca va hotarati sa cititi Biblia nu o cititi doar ca sa puteti spune oricui cu mana pe inima ca ati citit-o pe toata, printre alte multe carti citite.
  2. Nu cititi Biblia ca sa va demonstrati ca aveti dreptate cu privire la anumite subiecte, ci ca sa aflati adevarul.
  3. Atunci cand deschideti Biblia, lasati la o parte orice presupunere si orice lucru pe care il stiti sub o anumita forma. Cititi Biblia cu mintea limpede pentru a putea asimila si primi informatiile asa cum sunt scrise.
  4. Rugati-va ca Dumnezeu sa va lumineze mintea de fiecare data cand va asezati in fata Cuvantului Sau.
  5. Fiti pregatitI ca viata voastra sa capete un NOU sens dupa citirea Scripturii.
  6. Daca aveti nelamuriri si aveti nevoie de raspunsuri cu privire la diferite aspecte ale vietii, cautati-le inainte de toate in Biblie.
  7. Inarmati-va cu rabdare, intelegere si supunere. Cartea Vietii nu trebuie citita ca intr-o competitie fie ea si cu sinele.
  8. Daca simtiti intr-o zi ca a citi din Scriptura este o corvoada si nu doriti sa faceti acest lucru, nu il faceti, deoarece studiul vostru va fi unul mecanic, iar mintea va va sta in alta parte. Cititi totusi un singur verset pe care sa il aveti in minte pe tot parcursul zilei si rugati-va ca Dumnezeu sa va dea placerea de a citi din Cuvantul Sau.
  9. Daca simtiti ca o carte a Evangheliei este prea incalcita sau se enumera mai mult decat se relateaza si nu aveti rabdarea necesara pentru a o parcurge, nu va poticniti , treceti la urmatoarea carte si veti reveni la ea atunci cand va veti simti pregatiti.
  10. Cititi Biblia cu toata convingerea ca Dumnezeu este Cel care va vorbeste.

Acestea le puteti numi metaforic ,,Cele zece porunci ale studierii Bibliei”. Sper sa va ajute!

Eu zic ca si daca ati parcurs deja o data Biblia, daca veti pune in aplicare aceste idei s-ar putea sa descoperiti lucruri noi si sa primiti o perspectiva mai buna si mai curata asupra vietii, a vremurilor si a intamplarilor din viata voastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *