Cum sa nu te temi de moarte, boala, suferinte, lipsuri?

Cum sa nu te temi de moarte, boala, suferinte, lipsuri?

Agitatia ultimelor zile m-a facut sa scriu acest articol. In jurul meu a fost o multime de oameni foarte infricata. Acest virus periculos care misuna peste tot si este gata sa ii devoreze pe cei mai slabi dintre noi, ne face sa fim mereu in garda.

Odata cu aparitia acestui virus am incercat mereu sa stau departe de frica si sa respect masurile de preventie, dar si protocoalele personale ale fiecarui om din preajma mea.
Involuntar am avut in mijlocul agitatiei un moment de detasare si am incercat sa privesc din exterior lucrurile. Am vazut cum oameni bogati sau saraci, influenti sau mediocri, educati si needucati, buni si rai, toti, dar absolut toti sunt ingenuchiati in fata fricii.

Toti? Cum este posibil ca dupa lupte seculare in care am incercat sa dobandim functii si averi ne temem acum de un virus?

Pe o singura categorie de oameni am vazut-o linistita. Credinciosii, aceasta nu include o religie anume ci o stare care ii deosebeste: starea unei constiinte impacate.
Acei oameni care au facut bine ori de cate ori au avut indemnul, care au facut intotdeuna tot ceea ce tine de ei din orice punct de vedere in ochii Lui Dumnezeu, nu in ochii oamenilor, sunt cei care vor sta mereu linistiti orice ar fi sa vina pentru ca au CONSTIINTA IMPACATA.

Frica este starea de vina care ne apasa si ne face sa ne temem de orice lucru pe care noi nu il putem controla. Ne-am obisnuit sa manipulam bani, oameni, afaceri, situatii, insa niciodata nu am fost atenti sa manipulam totul in favoarea unei constiinte impacate. In acest caz, da, frica este justificata in totalitate pentru ca ceea ce urmeaza in orice vremuri nu va fi niciodata pentru cei nevrednici.

Denisa Dumitras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *