De ce in Biblie nu ni se spune totul?

De ce in Biblie nu ni se spune totul?

Una dintre intrebarile unui cititor a fost: ,,De ce in Biblie ne sunt ascunse multe detalii?”. Formularea lui era mai mult sub forma de afirmatie, dar raspund oricum in acest articol.

Daca Biblia nu relateaza anumite aspecte inseamna ca nu sunt necesare. Dumnezeu nu ascunde nimic fata de noi legat de adevarul mantuirii. Anumite lucruri pe care noi nu le putem intelege aici, pe pamant, sunt taine ale Lui de care doar El trebuie sa stie.

Denisa Dumitras

,,Tainele apartin DOMNULUI Dumnezeului nostru, dar cele revelate ne apartin noua si copiilor nostri pentru totdeauna, ca sa implinim toate cuvintele acestei legi.” Deuteronom 29:29 BTF2015

Care este esenta scrierilor? A crede si a avea viata vesnica. In rest, ce nu intelegem acum, vom intelege in vesnicii.

Legat de intrebarea pe care am primit-o la comentarii, despre Moise si Lazar va scriu urmatoarele:

Despre Moise se stie clar ca a fost luat la cer.

,,Dar Mihail, arhanghelul, pe cand se certa cu diavolul, s-a contrazis pentru trupul lui Moise si nu a cutezat sa aduca impotriva lui o acuzatie defaimatoare, ci a spus: Domnul sa te mustre!” Iuda 1:9 BTF2015

Aici Mihail este Isus

El vine sa-l invie pe Moise sa-l ia la cer, dar Satana are pretentii asupra trupului lui, caci a pacatuit atunci cand in loc sa vorbeasca stancii, ce a fost o data lovita, a lovit de doua ori cu toiagul si s-a si iritat. Prin asta nu a dat slava Domnului si nu a putut sa fie luat de viu la cer. Nu se stie de mormantul lui tocmai ca sa nu faca din el un idol, precum s-a facut din mormantul lui Isus.

La Schimbarea la Fata il vedem pe Moise cu Ilie venind din cer sa-L intareasca pe Isus ce urma Sa moara mai apoi. Deci Moise este viu in cer.

,,Si dupa sase zile, Isus ia pe Petru si pe Iacov si pe Ioan, fratele lui; si ii conduce sus intr-un munte inalt, la o parte.  Si a fost transfigurat inaintea lor; si fata lui a stralucit ca soarele si hainele lui erau albe ca lumina. Si iata, li s-au aratat Moise si Ilie, vorbind cu el. Atunci Petru a raspuns si i-a zis lui Isus: Doamne, este bine pentru noi sa fim aici; daca voiesti, sa facem aici trei corturi: unul pentru tine si unul pentru Moise si unul pentru Ilie.” Matei 17:1‭-‬4 BTF2015

Lazar a inviat intrupat normal si apoi a murit ca orice alt om. Enoh si Ilie au fost luati la cer, dar cu trupuri transformate nu cu materie de pacatosi.

Raiul exista in cer, unde-i Cetatea Noulului Ierusalim, acolo este si Gradina Edenului, care a fost luata la cer inainte de potop.

Sufletul nu exista dupa ce omul moare. Doar la inviere omul cu trup va sta inaintea Lui Dumnezeu si va fi luat la cer pe Noul Pamant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *