De ce pleaca oamenii in momentele noastre grele?

De ce pleaca oamenii in momentele noastre grele?

E ora patru dimineata si am foarte multe ganduri care nu ma lasa sa dorm. Stiti, nu o data m-am auzit spunand ca oamenii pleaca atunci cand mi-e greu si asta am auzit si la TV si din spusele prietenilor mei.

Dincolo de aceasta durere, de a nu gasi sprijin la nevoie, eu cred ca se afla o realitate foarte simpla. Recent am stat in preajma unui om foarte complex, care mi-a placut din foarte multe puncte de vedere, insa starea pe care o aveam alaturi de el e greu de descris in cuvinte. Eram agitata rau, parca nu puteam face fata unui context emotional atat de incarcat. La un moment dat, m-am si intrebat daca il plac sau nu, deoarece aveam stari foarte contradictorii.

Cine ma cunoaste stie ca sunt de un calm greu de inteles de marea majoritate si sunt ZEN chiar in situatii conflictuale si asta pentru ca le evit, dar de data aceasta a fost ceva foarte ciudat.

Cum am intrat pe usa casei mele, dupa ce am stat mai mult decat de obicei impreuna, am simtit o nevoie acuta, nemaiintalnita, de a ma descarca, in orice fel, de la a varsa, a plange, a fugi, a citi, la a ma ruga… orice.  Desi, repet, il placeam enorm.

Am ales sa ma rog si am inteles un lucru, care stiu ca imi va fi folositor pentru totdeauna. Atunci cand avem probleme, oamenii pleaca din viata noastra pentru ca nu doresc sa se incarce si e dreptul lor. Nu e vorba de indiferenta, insa cred ca uneori, ca oameni, suntem neputinciosi in a-i ajuta pe cei din jur si chiar trebuie sa ne dam noua intai timpul necesar ca sa o facem singuri, altfel ii vom incarca fara sa ne dorim pe cei de langa noi.

Acel om are o poveste de viata incredibila, plina, completa si complexa. Stiu ca a trecut prin  experiente care l-au marcat profund. Le-am constientizat ulterior intrevederilor noastre, desi stiam de ele, nu realizam atunci, pe moment, starea lui interioara.

Mai are nevoie de timp pentru a se vindeca, pentru a scapa de tot ceea ce il incarca negativ. Daca va reusi, va ramane doar cu sentimentul de implinire. Are toate motivele… poate mai multe decat ,,orice roman”. 😉

Povestile noastre sunt unice!

Cu bune si cu rele in cele din urma sunt cele mai frumoase!

 

Denisa Dumitras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *