De ce se plang unii barbati atat de mult?

De ce se plang unii barbati atat de mult?

De ce barbatul, cel care este capul, este masiv, este cel care gandeste obiectiv, cel care este ferm, este impunator prin simplu fapt ca este barbat cel mai adesea auzi ca se plange? Nu generalizez, dar este un fenomen din ce in ce mai intalnit.

Este o victima continua a vietii, a situatiilor prin care trece, a oamenilor pe care i-a intalnit. E victima in casa lui, in familia lui, in averile lui. Sotia nu e buna, nici copiii pentru ca seamana cu ea, viata este nedreapta si cruda, banii nu vin si nici nu raman daca vin. Cam asta poti auzi de la un om de acest gen.

Mie, ca femeie, mi-a fost rusine intotdeauna sa ma plang de ceva si daca s-a intamplat am realizat ulterior ca eu am fost cea care a facilitat nemultumirea mea. Unii barbati au insa un orgoliu infernal si nu vor sa constientizeze partea lor de vina niciodata. Stiu ca si la femei poate fi aceasi situatie, dar ma rezum la partea masculina in acest articol.

Totusi vreau sa punctez faptul ca pentru o femeie sa stea mereu si sa auda ce probleme are un el, nu este deloc atragator. Pur si simplu toata masculinitatea lui scade cu fiecare oftat. Este de inteles sa se intample uneori, pentru ca avem cu totii momente si momente, dar daca se intampla intr-un mod repetitiv si constant este prea mult, incarca. Banuiesc ca niciun barbat nu doreste sa mahneasca sufletul persoanei dragi sau iubite.

Aceasta victimizare stiu ca poate fi si o metoda de cucerire sau de a suda un atasament. Tendinta oricarui om empatic care aude un altul care se plange este de a-l ajuta, de ai fi aproape si de a-l ridica. Acesta poate fi intr-adevar un proces lung sau scurt. Daca este doar o capcana, se va trage mult de timp.

O alta varianta pe langa cea a victimizarii ca metoda de agatat ar fi faptul ca totul s-ar  intampla ,,Din cauza femeilor, tot timpul vreți mai mult!”. Asta mi-a raspuns unul dintre citorii mei din social media. Exista si femei care nu au pretentii. Cei in cauza ar trebui sa evite sa se indrepte spre femeile care isi doresc mai mult. Din punctul meu de vedere, a-ti dori sa fii bine, indiferent de sex, nu este o problema.

Este posibila si varianta in care ei doresc de fapt  pe cineva care sa le aduca flori si sa ii sarute pe frunte ca sa le insenineze viata. Dar in aceasta situatie cel care va raspunde pe masura asteptarilor lor va fi cel mai probabil va fi un el, nu o ea.

Nu judec, doar intreb, caut sa inteleg si chiar imi doresc raspunsuri.

CATEVA RASPUNSURI DIN SOCIAL MEDIA:

* Sotul meu mi-a spus odata ca barbatii se destăinuie doar celor in care au incredere! (Emima)

*Din cauza femeilor, tot timpul vreti mai mult! (Ionut)

*M-as intreba de ce atrag eu astfel de situatii? Ma aflu in pozitia de femeie vindecatoare?
Barbatii puternici, masculini se plang rar catre femeia lor dar cu limita. Pentru ca altfel simt ca isi pierd puterea in fata lor. Daca sunt la nivelul de maturitate copil atunci se plang mereu. Sunt multe cauze pentru care fac asta. Si da femeia trebuie sa ceara mai mult de la barbat. (Florentina Gionea – specialist relatii)

*Daca chiar are probleme si ti le expune doar tie inseamna ca reprezinti ceva pentru el. Daca problemele lui nu sunt chiar atat de complicate si se vaita la mai toata lumea si mai si exagereaza, atunci da poate fi incadrat in categoria ,,baietei rasfatati”! (Adrian)

*Si eu care credeam ca femeile nu sunt niciodata de vina! (Eugen)

*Din pacate exista un precedent al relatiilor toxice iar mentalitatea neo-comunista de barbatul este stapanul casei si tot ce zice el este cea mai des intalnita.Si eu in jurul meu am vazut, din pacate, lipsa de egalitate intre sexe, cum se accepta violenta drept scuze “el este barbatul” sau “mananci datorita mie” etc. Ceea ce este mai trist este faptul ca fetele/femeile accepta pentru ca se invata ca fiind “modul corect de a tine barbatul fericit”. (Denis)

*Eu cred ca totul se intampla asa din cauza ca educatia lipseste. Majoritatea romanilor din noile generatii sunt produsul dezastrosului comunism, deci nu prea ar trebui să ne miram. Cei despre care vorbesti sunt din categoria “scumpu’ lu’ mama” si cei care au platit pentru a nu face armată ori cei mai tineri care nu au mai prins perioada în care se facea armata. In cazul in care te-ai procopsit cu unul dintre acestea fugi tare si mult. Ar mai fi ceva: Cred ca asemenea barbati sunt oarecum și produsul asteptarilor voastre, ale femeilor, fiindca vad in jurul meu fete carora le plac baietii care acceptă sa le care gentuta, care au blugi mulati cu vedere la gleznuta, care au muschi si poze la sala, care merg cu ele la pensat, care considera ca femeia este egala barbatului (asta fiind total neadevărat fiindcă voi femeile ne sunteti net superioare, dar asta este o alta discutie). Iar dupa ce o relatie de acest gen se “intareste ” printr-o casatorie, femeile observă ca acei musculosi nu vor să mearga la job ci la sala, daca vreun needucat le tratează urat nu are cine sa le apere fiindcă barbatul vieții lor are mușchi, dar nu și putere si tremura, etc. In concluzie cred ca tot ceea ce se intampla in jurul nostru gresit e din cauza ca oamenii au fost educati gresit sau DELOC. (Adrian)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *