De ziua inimii, fereste-o de dezamagire!

De ziua inimii, fereste-o de dezamagire!

Stiu ca aceasta este una dintre problemele cotidiene cele mai des intalnite. Am devenit superficiali si indiferenti in relatiile cu oameni din cauza fricii de dezamagire.

M-am gandit o buna perioada de timp la acest subiect si m-am intrebat oare ce este cel mai bine pentru mine sa fac pentru a preveni o astfel de situatie.

O idee ar fi fost sa ma izolez in totalitate de oameni, dar nu aceasta este solutia. Cred ca oamenii ne fac fericiti si ne constientizeaza de multe din greselile pe care noi sau si noi le facem. Socializarea este vitala si esentiala pentru echilibrul nostru. Chiar daca glumesti, vorbesti sau te certi cu omul respectiv este, in opinia mea, tot o forma de mentinere psihica.

Asadar concluzia mea a fost ca trebuie sa invat sa convietuiesc cu oamenii, sa-i accept asa cum sunt si sa-i inteleg. Pe unii sa ii tin aproape.

Cat despre dezamagire cred ca trebuie sa ne asteptam oricand la ea si din pacate din partea oricui, indiferent de lagatura dintre noi si ei. Consider ca un om intelept va fi mereu constient si de natura umana, pacatoasa, din sinele fiecarui om. Ca atare, in unele situatii, poate actiona in consecinta.

Legat de acest subiect Biblia spune:

,,Blestemat este omul care se increde in om, care face din muritor taria lui si a carui inima Il paraseste pe Domnul. El este ca un tufis in desert, care nu vede venind fericirea.” Ieremia 17:5-6

,,Binecuvantat sa fie omul care se increde in Domnul si a carui nadejde este Domnul!

Caci el este ca un pom sadit langa ape, care-si intinde radacinile spre rau; nu se teme de caldura, cand vine, si frunzisul lui ramane verde; in anul secetei, nu se teme si nu inceteaza sa aduca rod” Ieremia 17:7-8

Cu alte cuvinte daca in relatiile cu oamenii Il pui pe Dumnezeu mai presus de oricine, nu risti sa fii dezamagit. Oricat ai oferi sulfeteste, fizic, material, spiritual, moral, o faci pentru ca aceasta este datoria ta fata de semen in fata Lui Dumnezeu. Asa ca orice s-ar intampla, daca ai facut tot ceea ce tine de tine in ochii Lui, nu ai cum sa fii dezamagit, doar impacat pe deplin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *