Despre ,,a epata”

Despre ,,a epata”

Am muncit in mediul monden mai bine de trei ani si am cunoscut o multime de oameni interesanti, unii chiar fascinanti.

Am avut ocazia sa vorbesc si sa cunosc chiar, nume grele din lumea vedetelor (adevarate). Stiti ce m-a fascinat la ei… modestia. Este adevarat ca au o viata frumoasa, ca nu le lipseste nimic, ca au de unde da,  ce imbraca si mananca la cele mai bune restaurante, dar nu i-am vazut o data sa spuna: ,,Stai sa-mi pun poza pe net cu masina sau cu mine la restaurantul asta ca nu am mai pus de aici, sau poza cu camasa asta ca e noua si e de firma.” 

Cred ca daca ar fi facut asta mi s-ar fi parut penibili pentru ca stiam ca nu ii reprezinta. 

De cealalta parte a baricadei cu riscul de a-i supara pe multi sunt cei care si-ar poza si eticheta. Sa ma iertati! Poze peste poze de la restaurante, cafenele, cluburi, masina, hainita de firma, blanuri, posete, genti, plase si nu vorbesc doar de fete. 

I-am cunoscut si pe ei. Mereu am simtit ca duc o lupta pentru a epata, pentru a fi validati de ceilalti ca fiind cineva si a-si sustine sau a dobandi un statut, uneori chiar imaginar. Aproape nimic din ce faceau nu era real. Pentru mine acestia nu au credibilitate. Daca as vedea un astfel de barbat as avea mari semne de intrebare din start, principalul ar fi: ,,Oare vrea sa posteze vreo poza cu mine, oare vrea sa o trimita vreunui prieten ca sa se laude, oare ma vrea ca pe trofeu?” si cred ca asta gandeste si un barbat despre o astfel de femeie.

E foarte ciudat sa te lase rece un om cu potential. Dar stii, lupta pentru validare e egala cu zero pentru ca tu devi valid in ochii tai doar atunci cand scopurile tale si activitatile tale sunt mult mai profunde si importante decat a demonstra lumii ceva.

Mi-au placut oamenii din prima categorie, desi discretia si misterul poate au fost greu de deslusit sau au ramas asa. Pentru mine aceia sunt oamenii impliniti, oamenii puternici, oamenii care stiu cu adevarat cine sunt indiferent ca azi merg pe jos sau maine se plimba cu bolidul, indiferent ca azi poarta haine sport sau maine smoking. Ei sunt ei… si sunt fascinanti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *