Este Dumnezeu manios si razbunator?

Este Dumnezeu manios si razbunator?

N-am mai scris de mult timp pe blog si asta pentru ca am fost preocupata de alte lucruri si stiti si voi ca inspiratia nu vine la comanda. In dimineata aceasta am postat un verset din Biblie din Romani 13 ,,…lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu, caci este scris: Razbunarea este a mea; Eu voi rasplati, zice Domnul.”

In privat am primit mai multe reactii legate de mania sau razbunarea Lui Dumnezeu. Am vazut ca multi dintre noi le consideram inexistente si nespecifice divinitatii.

Adevarul este ca la modul la care noi percepem razbunarea si mania nu pot fi specifice Lui.

Dumnezeu insa ne indeamna altceva. Daca privim continuarea versetului ,,Dimpotriva, daca ii este foame vrajmasului tau, da-i sa manance; daca-i este sete, da-i sa bea; caci daca vei face astfel vei aprinde carbuni aprinsi pe capul lui.” observam ca Dumnezeu ne indeamna sa fim buni pana la capat. Sa ne deosebim clar de cei ce ne fac rau.

Ceea ce inseamna ca tot ceea ce tine de razbunare poate fi lasat fara nicio grija in mainile Celui care ne este Tata. Pentru ca El va stii intotdeauna, care este momentul, contextul si modul in care cel care ti-a facut vreun rau poate primi o lectie, ATENTIE, spre a-l indrepta, nu a-i face rau.

Menirea si puterea noastra consta in a ramane fermi in bunatate. Atat ne cere Dumnezeu, de restul se ocupa El, Intelepciunea Universului.

 

Denisa Dumitras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *