Ingaduinta va permite prietenilor sa te jigneasca

Ingaduinta va permite prietenilor sa te jigneasca

Astazi vreau sa va impartasesc si voua o concluzie pe care am tras-o deorece am simtit cum experientele se repeta, poate nu in aceeasi masura, insa bat in aceeasi directie.

Eu sunt un om foarte tolerant, daca ceva este peste puterea mea de a intelege ma intorc si plec in alta directie, insa este cale lunga pana acolo. Imi place sa iubesc oamenii asa cum sunt, iar daca au nevoie de mine si imi cer sfatul, ii ajut, ii directionez spre o carte, spre rugaciune, depinde. Nu imi place sa judec. Fiecare om are dreptul sa aleaga cine isi doreste sa fie in aceasta viata si incotro vrea sa se indrepte, este alegerea fiecaruia.

Sigur ca imi place sa fiu inconjurata de oameni buni, de oameni care aleg binele si Il aleg pe Dumnezeu, insa nu toata lumea ajunge sa ia o decizie in acest sens, sa gandeasca mai profund sau sa faca un puzzle din viata lor. Ceea ce eu respect din suflet.

Intotdeauna am crezut ca cei pe care ii am prieteni gandesc ca mine, cand de fapt nu stiu daca am intalnit o persoana care sa fie cat de cat mai aproape de mentalitatea mea. E frumos faptul ca suntem diferiti, e interesant si e de apreciat ca avem opinii diferite, insa nu doar o data mi s-a intamplat cand din prea multa intelegere si toleranta, prietenii au inceput sa-si permita sa ma jigneasca, sa-mi vorbeasca cu superioritate, sa ajunga sa-mi spuna cum sa-mi traiesc viata sau cum sa vorbesc, in conditiile in care eu nu mi-am permis niciodata acest lucru, doar daca eram intrebata sau ii vedeam cautand niste raspunsuri.

Eu cred ca in prietenie este vorba despre iubire, acea iubire combinata cu respect, care cauta mereu doar binele pentru cei din jur. Nu voi intelege niciodata, dar niciodata, pe acei prieteni care aleg sa jigneasca, umileasca sau sa loveasca, doar pentru ca prietenia mea sau intelegerea mea le-ar permite acest lucru.

Voi accepta intotdeauna sfaturi pertinente, argumentate, chiar si fara sa le cer, de la persoane care isi permit sa faca asta. Asta inseamna ca acei oameni sa fie impecabili la capitolul la care ma sfatuiesc. Din nefericire, de cele mai multe ori sfaturile nu vin de la astfel de persoane, ba mai mult, din pacate, provin din frustrari personale.

Am puterea de a distinge o jignire de un sfat si chiar daca aleg sa tac, nu inseamna ca o si primesc. Aceste santaje emotionale sau scene teatrale nu ma fac decat sa-mi pun serioase semne de intrebare cu privire la autenticitatea unei prietenii.

Dragii mei, unu, doi, trei, cati cititi acest blog, nu stiu, nici nu am aplicatia de viziualizare a numarului de accesari, insa sper sa o pun in curand, nu fiti prea toleranti cu nimeni, intotdeauna tineti oamenii la o distanta numita ,,respect” fata de voi. E foarte sanatos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *