Intr-un final, toata lumea aplauda!

Intr-un final, toata lumea aplauda!

Vorbeam acum ceva vreme cu o buna prietena, care este si psiholog si mi-a spus ca orice face omul, face cu un anumit scop, ca totul este conditionat, inclusiv dragostea unui parinte pentru copilul lui. Parintii investesc tot ce au in copii, dar nu fara sa aiba vreo asteptare ulterior.

M-am gandit mult timp la aceste cuvinte si am incercat sa ma autoanalizez si sa-mi raspund de fiecare data la intrebarea: eu de ce fac asta?

Am constatat ca un om care stie ce isi doreste de fiecare data, stie care este menirea lui si unde isi doreste sa ajunga, nu mai lupta pentru propriul ego, ci pentru scopul lui.

Uneori acest om poate parea lipsit de personalitate, doar pentru ca refuza sa duca razboaie acolo unde nu exista nicio miza si absolut nimic de castigat in directia in care isi doreste sa mearga. Parcursul lui poate parea ca un dans in pasi de vals. Unul inainte si unul inapoi, dar pe el nu directia pasilor il intereseaza ci intregul numar, pregatirea si oportunitatea, care se poate gasi in ochii spectatorilor.

Ca orice incepator in arta valsului, el este mai stangaci, se mai raneste, este calcat, mai sta pe margine si priveste pana intelege totul despre tehnica, armonie, echilibru, incredere, determinare si mai ales despre cum se pot folosi toate acestea in scopul lui.

Unii vor spune ca nu se descurca, altii ca nu este facut pentru asta, altii ca i s-a dat o mare sansa sa danseze in acel ring, el nefiind un profesionist. Vor fi si oameni care vor aprecia intentia, altii efortul si mai apoi reusita.

Omul din ring nu isi va privi nici macar partenerul de dans in ochi, pentru ca nu are nevoie de confirmare. El stie ca partenerul are acelasi scop de moment, ca fiecare prestatie il va aduce mai aproape de visul lui si ca reusita este intr-un final personala. Asa cum este si mantuirea.

Va auzi el zumzetul spectatorilor? Nu! Va fi concentrat pe numar, moment si lectii. De fiecare data! Cand va reusi, nu stie, insa face tot posibilul. Asta il face cel mai fericit!

Stie doar ca intr-un final, toata lumea aplauda!

Denisa Dumitras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *