,,Iti multumesc, iubita mama! Steaua mea din zori de zi.”

,,Iti multumesc, iubita mama! Steaua mea din zori de zi.”

,,Cat de mult iti plac copiii! Te pregatesti sa devii mama?”, ,,Vrei sa ai copii?” acesta sunt unele dintre intrebarile pe care eu nu mi le-am pus niciodata, insa oamenii mi le-au adresat adesea. Nu m-am intrebat niciodata asta pentru ca mi se parea ceva firesc sa urmeze candva sa devin mama inca de cand eram eu un copil de 3 ani care se juca cu papusile ,,de-a mama”. Mai mult de atat, nu mi-a venit sa cred atunci cand am mai crescut ca sunt intrebata aceste lucruri. Acum m-am obisnuit.

Gandindu-ma la aceste situatii mi-am dat seama ca am avut o copilarie privilegiata, peste care a domnit cea mai frumoasa si eleganta femeie pe care o cunosc, cea mai buna mama, cea mai buna sotie si un profesionist desavarsit.

Imi aduc aminte de mama, de care inca ma bucur, cum isi facea cele mai frumoase rochii, isi facea bucle, isi lua servieta si pleca la birou unde era contabil sef la un trust de presa. Apoi cum venea acasa unde era asteptata cu nerabdare si cotrobaita in geanta din care nu lipsea niciodata ceva bun pentru mine si fratele meu. Dormea, apoi se punea sa faca de mancare, langosi, ciorbe, dulciuri, de toate cea mai buna mancare posibila.

Spala si haine, la mana pe vremea respectiva.

Se juca si cu mine in timp ce isi facea treburile. Discutam ca femeile pentru ca si eu eram mama papusilor mele, vorbeam de la egal la egal, era cel mai tare partener de joaca. Era foarte serioasa si dedicata.

Am stiut de atunci ca imi doresc sa fiu o mama ca mama. O priveam cu admiratie, mereu, mi se parea ca a avea acest rol este cel mai frumos lucru din lume. Intotdeauna eram mama in jocurile copilariei mele. O mama si o profesionista, asa cum era mama mea.

Stiu ca citesti aceste randuri, mama.

Iti multumesc pentru tot ceea ce ai sadit acolo in mintea si in inima mea. Eu nu stiu daca tu ai stiut ce faci, important e ca ti-a iesit si stiu ca Dumnezeu te-a ajutat in toate acestea, deoarece credinta ta era de nestavilit. Nu te-am vazut niciodata disperata, fara speranta sau fara solutii. Mereu mi-ai spus ca Dumnezeu se ingrijeste de noi si de nevoile noastre.

La multi ani si felicitari, minunata mea mama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *