Denisa Dumitras

De ce in Biblie nu ni se spune totul?

De ce in Biblie nu ni se spune totul?

Una dintre intrebarile unui cititor a fost: ,,De ce in Biblie ne sunt ascunse multe detalii?”. Formularea lui era mai mult sub forma de afirmatie, dar raspund oricum in acest articol.

Daca Biblia nu relateaza anumite aspecte inseamna ca nu sunt necesare. Dumnezeu nu ascunde nimic fata de noi legat de adevarul mantuirii. Anumite lucruri pe care noi nu le putem intelege aici, pe pamant, sunt taine ale Lui de care doar El trebuie sa stie.

,,Tainele apartin DOMNULUI Dumnezeului nostru, dar cele revelate ne apartin noua si copiilor nostri pentru totdeauna, ca sa implinim toate cuvintele acestei legi.” Deuteronom 29:29 BTF2015

Care este esenta scrierilor? A crede si a avea viata vesnica. In rest, ce nu intelegem acum, vom intelege in vesnicii.

Legat de intrebarea pe care am primit-o la comentarii, despre Moise si Lazar va scriu urmatoarele:

Despre Moise se stie clar ca a fost luat la cer.

,,Dar Mihail, arhanghelul, pe cand se certa cu diavolul, s-a contrazis pentru trupul lui Moise si nu a cutezat sa aduca impotriva lui o acuzatie defaimatoare, ci a spus: Domnul sa te mustre!” Iuda 1:9 BTF2015

Aici Mihail este Isus

El vine sa-l invie pe Moise sa-l ia la cer, dar Satana are pretentii asupra trupului lui, caci a pacatuit atunci cand in loc sa vorbeasca stancii, ce a fost o data lovita, a lovit de doua ori cu toiagul si s-a si iritat. Prin asta nu a dat slava Domnului si nu a putut sa fie luat de viu la cer. Nu se stie de mormantul lui tocmai ca sa nu faca din el un idol, precum s-a facut din mormantul lui Isus.

La Schimbarea la Fata il vedem pe Moise cu Ilie venind din cer sa-L intareasca pe Isus ce urma Sa moara mai apoi. Deci Moise este viu in cer.

,,Si dupa sase zile, Isus ia pe Petru si pe Iacov si pe Ioan, fratele lui; si ii conduce sus intr-un munte inalt, la o parte.  Si a fost transfigurat inaintea lor; si fata lui a stralucit ca soarele si hainele lui erau albe ca lumina. Si iata, li s-au aratat Moise si Ilie, vorbind cu el. Atunci Petru a raspuns si i-a zis lui Isus: Doamne, este bine pentru noi sa fim aici; daca voiesti, sa facem aici trei corturi: unul pentru tine si unul pentru Moise si unul pentru Ilie.” Matei 17:1‭-‬4 BTF2015

Lazar a inviat intrupat normal si apoi a murit ca orice alt om. Enoh si Ilie au fost luati la cer, dar cu trupuri transformate nu cu materie de pacatosi.

Raiul exista in cer, unde-i Cetatea Noulului Ierusalim, acolo este si Gradina Edenului, care a fost luata la cer inainte de potop.

Sufletul nu exista dupa ce omul moare. Doar la inviere omul cu trup va sta inaintea Lui Dumnezeu si va fi luat la cer pe Noul Pamant.

Primul si singurul show pe YouTube cu copii-modele va incepe curand!

Primul si singurul show pe YouTube cu copii-modele va incepe curand!

Big Brother, Keeping up with the Kardashians, toate formatele romanesti si internationale care au succes pe Tv si online au aceeasi componenta de baza: transparenta! Indifferent ca sunt competitii sportive sau romantice, ca sunt pe modelul celebritatilor sau a specialistilor in cooking, publicul adora sa vada ce se intampla in realitate in casa unor oameni (cu cat mai celebri, cu atat mai bine).

De aici a venit ideea de a combina o tabara de modelling pentru fete intre 9-15 ani cu un reality show, postat mai intai pe canalul de YouTube si paginile de socializare aferenta.
Catalina Buzdun- Rafaila, managerul It kids -Art school & modelling agency afirma “ideea mi-a venit in momentul in care am realizat ca in timpul pandemiei nu mai pot face mare lucru cu copiii mei din Agentie. Si am peste 190! Am anulat proiecte la New York, la Tbilisi, Moscova, Tallinn. Am anulat doua concepte de fashion showuri pentru copii si adolescenti, care erau programate in aprilie si mai. Am oprit cursurile cu seriile noi. Practic, am inchis tot pentru siguranta noastra si a celor din jur.
Am decis sa fac primul concurs online de modelling – Project Catwalk in care am primit peste 50 de copii cu podiumuri improvizate la ei acasa, apoi am stat si am incercat sa ma ocup de familia mea, copii, gradinarit, citit si alte hobby-uri de care nu am mai avut timp de peste 3 ani.
De curand, mi-am spus ca trebuie sa revin urgent. Si fiindca suntem deja renumiti pe nisa de modelling copii fiind primii care am facut decernarile premiilor It kids awards, primii care am adus peste 16 licente de Miss internationale in Romania, primii care am dus copii la New York si singurii care am deschis filiala in SUA samd, am zis sa revin tot cu o noutate absoluta: un show online construit in jurul formarii de tinere modele. Nu zic noi, fiindca cei de la noi din Agentie au deja experienta in strainatate, dar poate nu au toate cunostintele fixate, asadar venim cu propuneri de masterclass-uri SUPER- INTERESANTE si utile.
De exemplu, Basic makeup si hairstyle in care vor veni artisti sa le invete pe fete baza celor doua domenii. Apoi, nutritie si stil de viata sanatos in care un nutritionist va veni sa le explice cum sa manance acum astfel incat sa nu aiba nevoie la regimuri de slabit, mai tarziu.
Nu vor lipsi meetingurile editoriale zilnice cu mine sau cursul de mass media/social media & PR unde invata sa isi gestioneze brandurile. Fiindca noi creeam branduri. De asemenea, fetele vor avea in direct sedinte foto pentru brandurile Svetlana Karahan si Emma concept wear si un fashion parade pentru Two kids clothing. Mai multe surprize sub forma unor petreceri: SPA party, Limo party samd, vor trai cele care vor alege exclusivismul acestui proiect”, mentioneaza Catalina, managerul tinerelor modele din Romania.

Ce vor urmari telespectatorii, mai exact
Proiectul denumit “It Girls summer camp” va incepe cu un pilot de 7 zile si 12 fete si va fi difuzat Zilnic pe Facebook si YouTube, pe canale dedicate. Vor fi aparitii live (petreceri exclusiviste, masterclassuri) si aparitii inregistrate (video cu normalitatea zilei, cum se trezeste un model, ce mananca, cum se comporta, cum se distreaza samd).
Vom avea ocazia sa vedem cursurile lor de dictie si de gestica, de bune maniere, de franceza si Engleza conversational, de Photomodelling, de design vestimentar si vom patrunde in lumea stylingului si a coregrafiei.

Oamenii nocivi:

Oamenii nocivi:

👉🏻Vor sublinia toate greselile tale.

👉🏻Iti vor da de inteles ca nu esti suficient de bun nici pentru ei, dar nici pentru altcineva sau altceva.

👉🏻Iti vor da de inteles ca atentia lor fata de tine este un privilegiu, care ar trebui sa te incante.

👉🏻Te vor sfatui sa te multumesti cu putin motivand ca acesta ti-ar fi nivelul.

👉🏻Te vor face responsabili pentru propriile lor greseli.

👉🏻Iti vor prezenta viata ta ca fiind lipsita de oportunitati.

👉🏻Te vor face mereu sa te simti un om mic, chiar daca verbal te vor aprecia.

👉🏻Vor incerca sa te manipuleze folosind ceea ce tu pretuiesti sau ce te raneste cel mai mult. Aici pot intra: onoarea, demnitatea, credinta, profesionalismul, imaginea, esecul, durerile sau emotiiile.

👉🏻Vei fi mereu o optiune pentru ei si vor gasi o modalitate fie ea si subtila pentru a-ti demonstra asta.

👉🏻Vor sa fie prioritari pentru tine.

👉🏻Vor incerca sa te reseteze si sa te redirectioneze dupa viziunea lor.

👉🏻Vor face toate acestea spunadu-ti ca sunt spre binele tau.

,,Daca scrii despre Dumnezeu trebuie sa fii atenta la ceea ce faci”

,,Daca scrii despre Dumnezeu trebuie sa fii atenta la ceea ce faci”

Astazi va scriu ceva mai personal, ca sa zic asa. Am vorbit cu mama la telefon si la un moment dat mi-a zis: ,,Denisa, acum tu scrii lucruri mai religioase, trebuie sa ai grija la ce faci!”. Asta m-a pus pe ganduri si mi-am dat seama ca toti cei care cititi aceste articole aveti acum anumite asteptari de la mine.

Ma bucura sa stiu asta, totodata ma si ingrozeste pentru ca stiu cat de slaba pot fi in anumite momente sau predispusa greselii.
Cumva am stiut ca aici se va ajunge inca de cand am inceput sa-mi arat aceasta latura a mea, pe care nu imi doresc sa o mai ascund niciodata, indiferent ce s-ar intampla in viata mea.

Intotdeauna am mentionat ca nu-mi doresc sa fiu luata drept un model. Va indrum si va voi indruma spre singurul care este sau trebuie sa fie cu adevarat un model pentru fiecare dintre noi: Isus.

Nu scriu aceste articole pentru a fi pusa pe un piedestal si a lua o pozitie de sfanta, nu este cazul. Scriu cu drag despre experientele mele, bune sau rele si modul in care Dumnezeu imi raspunde, amana sau tace sau despre modul in care vad anumite lucruri.

Eu nu ma voi calugarii, nici fata de preot nu voi fi si nici preoteasa nu cred ca voi ajunge. Sunt un om care isi traieste viata cu incercarile, bucuriile ei si se roaga. Fac tot ce pot pentru a fi bine si a alege intelept, insa nu pot fi perfecta.

Fiecare dintre noi avem meniri diferite, trebuie sa ajungem in anumite locuri si sa atingem anumite suflete, uneori nu intelegem cum lucreaza Dumnezeu in viata noastra, daramite in a celorlalti.

De ce cele patru Evanghelii ,,nu sunt” in concordanta?

De ce cele patru Evanghelii ,,nu sunt” in concordanta?

Nu sunt fana a acestor articole tehnice, asa ca recunosc ca apelez la un ajutor de nadejde atunci cand le formulez. Poate din acest motiv acest tip de articole vor suna si suna putin diferit fata de celelalte concepute in totalitate de mine.

Mie imi place mai mult sa va ajut, daca pot, sa Il cunoasteti, sa Il simtiti si sa Il vedeti pe Dumnezeu prin prisma relatarii experientelor proprii sau experientelor prietenilor mei.

Cu toate acestea, daca exista astfel de curiozitati tehnice, voi face tot ceea ce pot pentru a raspunde ,,provocarilor”, ca sa zic asa.

Cele patru Evanghelii nu sunt neconcordante,  sunt doar aspecte diferite, care sunt observate de diferiti oameni. Matei, Marcu, Ioan au umblat cu Isus. Luca nu, dar a adunat relatarea oamenilor din acest timp si sub inspiratie, le-a asezat in ordinea lor.

Ordinea Evangheliilor nu este ordinea cronologica. Ele sunt puse intr-o anumita logica pentru a avea o legatura intacta ca idee generala.

De exemplu:

-Matei Il prezinta pe Isus ca ,,Imparat”

Dupa ce S-a nascut Isus in Betleemul din Iudeea, in zilele imparatului Irod, iata ca au venit niste magi din Rasarit la Ierusalim si au intrebat: „Unde este Imparatul de curand nascut al iudeilor? Fiindca I-am vazut steaua in Rasarit si am venit sa ne inchinam Lui.” Matei 2:1-2

-Marcu Il prezinta ca ,,Slujitor”. Cuvant cheie este “indata”.

Caci Fiul Omului n-a venit ca să fie slujit, ci ca sa slujeasca si sa-Si dea viaţa ca rascumparare pentru multi.”  Marcu 10:45

-Luca Il prezinta ca ,,Fiu al Omului”.

 Caci Fiul Omului nu a venit să piarda sufletele oamenilor, ci sa le mantuiasca!) Luca 9:56.

-Ioan Il prezinta ca Fiu a lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii.

Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat L-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan 3:16

El a fost toate acestea: Imparat, Slujitor, Fiul Omului si Fiu a lui Dumnezeu. El este impletirea tuturor acestora. Asadar nu putem vorbi de o contradictie, chiar daca aparent se poate spune acest lucru.

Asta inseamna ca noi inca nu am inteles bine profunzimea lucrurilor relatate, dar nu exista contradictie.

Primele trei Evanghelii Matei, Marcu si Luca sunt sinoptice, par sa aiba aceeasi sursa. Sigur ca sursa este insasi viata Lui Isus, ce a vorbit si a facut El. Perceptia a fost data de Duhul Sfant dupa cum a avut fiecare inclinatiile de a observa viata si activitatea lui Isus.

Toti patru Il surprind pe Isus diferit astfel incat fiecare om de pe pamant sa poata gasi placere in diferite aspecte ale vietii Lui Dumnezeu si sa cunoasca experienta umblarii cu El.

Cum sa citim Biblia corect

Cum sa citim Biblia corect

Din cate ati observat pana acum, eu scriu aceste articole ca o opinie personala. Nu incurajez asimilarea lor cuvant cu cuvant, ba din contra va indemn sa cititi, sa cautati sa va raspundeti singuri, dilemelor pe care unele articole le starnesc in mintea voastra.

Pentru asta Biblia ar trebui citita corect si vreau sa va las cateva indrumari pe care sper sa le primiti si chiar sa le aplicati, daca sunteti de acord cu ele.

  1. Daca va hotarati sa cititi Biblia nu o cititi doar ca sa puteti spune oricui cu mana pe inima ca ati citit-o pe toata, printre alte multe carti citite.
  2. Nu cititi Biblia ca sa va demonstrati ca aveti dreptate cu privire la anumite subiecte, ci ca sa aflati adevarul.
  3. Atunci cand deschideti Biblia, lasati la o parte orice presupunere si orice lucru pe care il stiti sub o anumita forma. Cititi Biblia cu mintea limpede pentru a putea asimila si primi informatiile asa cum sunt scrise.
  4. Rugati-va ca Dumnezeu sa va lumineze mintea de fiecare data cand va asezati in fata Cuvantului Sau.
  5. Fiti pregatitI ca viata voastra sa capete un NOU sens dupa citirea Scripturii.
  6. Daca aveti nelamuriri si aveti nevoie de raspunsuri cu privire la diferite aspecte ale vietii, cautati-le inainte de toate in Biblie.
  7. Inarmati-va cu rabdare, intelegere si supunere. Cartea Vietii nu trebuie citita ca intr-o competitie fie ea si cu sinele.
  8. Daca simtiti intr-o zi ca a citi din Scriptura este o corvoada si nu doriti sa faceti acest lucru, nu il faceti, deoarece studiul vostru va fi unul mecanic, iar mintea va va sta in alta parte. Cititi totusi un singur verset pe care sa il aveti in minte pe tot parcursul zilei si rugati-va ca Dumnezeu sa va dea placerea de a citi din Cuvantul Sau.
  9. Daca simtiti ca o carte a Evangheliei este prea incalcita sau se enumera mai mult decat se relateaza si nu aveti rabdarea necesara pentru a o parcurge, nu va poticniti , treceti la urmatoarea carte si veti reveni la ea atunci cand va veti simti pregatiti.
  10. Cititi Biblia cu toata convingerea ca Dumnezeu este Cel care va vorbeste.

Acestea le puteti numi metaforic ,,Cele zece porunci ale studierii Bibliei”. Sper sa va ajute!

Eu zic ca si daca ati parcurs deja o data Biblia, daca veti pune in aplicare aceste idei s-ar putea sa descoperiti lucruri noi si sa primiti o perspectiva mai buna si mai curata asupra vietii, a vremurilor si a intamplarilor din viata voastra.

Dor de fericire…

Dor de fericire…

E 4:51 dimineata si sufar de insomnie. Am o gramada de ganduri si somn deloc. Lipsa de activitate din izolare isi cam spune cuvantul. Este zi Sabat, o zi in care gandurile mele se indreapta inainte de toate spre Dumnezeu si caut refugiu, liniste si pace.

Am fost viteaza pana acum, insa mi-e foarte dor de parinti, de imbratisarea lor curata si plina de iubire, mi-e dor sa rad impreuna cu fratele meu si sa jucam Monopoly, mi-e dor de toti prietenii mei de la Timisoara, mi-e dor sa ma simt acasa, acolo unde sunt protejata si iubita pe deplin.

Mi-e dor de prietenii mei minunati si de aici din Bucuresti, care sunt mult mai antrenati in aceasta jungla urbana si mult mai intelepti atunci cand am nevoie de un sfat legat de supravietuire.

Mi-e dor de colegii de munca, de colaboratori, de oamenii care au contribuit cu mult frumos la tot ceea ce sunt astazi atunci cand sunt in cea mai buna forma a mea, desigur.

Imi dau seama acum ca am intalnit o multime de oameni minunati. Chiar daca lucrurile nu au fost mereu roz, pentru o perioada acei oameni au fost tot ceea ce aveam mai de pret.

Mi-au deschis usile, mi-au dat speranta, m-au invatat sa zbor si m-au incurajat. Cred ca partea care pare dureroasa in relatiile cu oamenii este atunci cand ne dau drumul, insa intotdeauna aceasta este de fapt partea cea mai frumoasa. Realizam ca in sfarsit zburam. Poate cu frica si sfiala la inceput…

Pentru toti acesti oameni, pe care i-am cunoscut de cand ma stiu…

Va multumesc si mi-e dor de voi! Mi-ar fi placut sa va am pe fiecare dintre voi mereu langa mine, pana la sfarsitul zilelor mele. Mereu! Drumul vietii insa ne desparte, poate, asa ca va port in suflet si ma rog sa va fie bine!

Stiu ca numai Dumnezeu va adus in viata mea la momentul potrivit. Va iubesc!

Familia noastra, prietenii nostri si cunoscutii nostri sunt fericirea noastra, chiar daca nu mereu. Daca luam in calcul tot ceea ce ne-au adus bun, nu mai vedem nimic rau.

Cu o deosebita recunostinta,

Denisa!

(13 Mai, Ziua Internationala a Dorului)

De ziua inimii, fereste-o de dezamagire!

De ziua inimii, fereste-o de dezamagire!

Stiu ca aceasta este una dintre problemele cotidiene cele mai des intalnite. Am devenit superficiali si indiferenti in relatiile cu oameni din cauza fricii de dezamagire.

M-am gandit o buna perioada de timp la acest subiect si m-am intrebat oare ce este cel mai bine pentru mine sa fac pentru a preveni o astfel de situatie.

O idee ar fi fost sa ma izolez in totalitate de oameni, dar nu aceasta este solutia. Cred ca oamenii ne fac fericiti si ne constientizeaza de multe din greselile pe care noi sau si noi le facem. Socializarea este vitala si esentiala pentru echilibrul nostru. Chiar daca glumesti, vorbesti sau te certi cu omul respectiv este, in opinia mea, tot o forma de mentinere psihica.

Asadar concluzia mea a fost ca trebuie sa invat sa convietuiesc cu oamenii, sa-i accept asa cum sunt si sa-i inteleg. Pe unii sa ii tin aproape.

Cat despre dezamagire cred ca trebuie sa ne asteptam oricand la ea si din pacate din partea oricui, indiferent de lagatura dintre noi si ei. Consider ca un om intelept va fi mereu constient si de natura umana, pacatoasa, din sinele fiecarui om. Ca atare, in unele situatii, poate actiona in consecinta.

Legat de acest subiect Biblia spune:

,,Blestemat este omul care se increde in om, care face din muritor taria lui si a carui inima Il paraseste pe Domnul. El este ca un tufis in desert, care nu vede venind fericirea.” Ieremia 17:5-6

,,Binecuvantat sa fie omul care se increde in Domnul si a carui nadejde este Domnul!

Caci el este ca un pom sadit langa ape, care-si intinde radacinile spre rau; nu se teme de caldura, cand vine, si frunzisul lui ramane verde; in anul secetei, nu se teme si nu inceteaza sa aduca rod” Ieremia 17:7-8

Cu alte cuvinte daca in relatiile cu oamenii Il pui pe Dumnezeu mai presus de oricine, nu risti sa fii dezamagit. Oricat ai oferi sulfeteste, fizic, material, spiritual, moral, o faci pentru ca aceasta este datoria ta fata de semen in fata Lui Dumnezeu. Asa ca orice s-ar intampla, daca ai facut tot ceea ce tine de tine in ochii Lui, nu ai cum sa fii dezamagit, doar impacat pe deplin.

Poti infrunta senin moartea?

Poti infrunta senin moartea?

Da, stiu, este un titlu putin cam sumbru si poate spre deloc atractiv, insa ideea acestui articol, va poate face sa va simtiti invincibili.

Am un deosebit respect pentru cel care mi-a propus acest subiect. Este un om neinfricat, care a trait multa vreme numai cu degetul pe tragaci. Nu doar ca a cunoscut moartea, ci a si luptat pentru cot la cot cu ea. Mi-a spus adesea ca isi doreste o moarte personala care se il onoreze, ca nu se teme de acest lucru si ca o asteapta cu zambetul pe buze.

Am ajuns sa il admir pe acest om, nu pentru trecutul lui sau pentru ceea ce a facut, ci pentru faptul ca in prezent doreste sa-L cunoasca si sa lupte pentru Dumnezeu. Adesea l-am vazut confuz atunci cand imi vorbea despre legatura dintre moartea din conceptia lui si Dumnezeul recent redescoperit. Mereu am simtit in glasul lui un fel de dezamagirea si temerea ca ideea unei morti onorabile nu ar mai putea fi dusa la bun sfarsit.

Si-a imaginat adesea ca va muri in lupta aparand un scop, o tara, oameni, insa si- a dat seama ulterior ca Dumnezeu nu ne indeamna neaparat la o lupta fizica.

Daca poti fi senin inaintea mortii o poti face doar daca esti impacat cu Dumnezeu. Ce inseamna asta? Ca orice va fi sa vina in viata ta, fie chiar si moartea, nu te va speria pentru ca stii ca planul Lui Dumnezeu pentru tine, pana aici a tinut.

Singurul care poate decide momentul mortii in viata ta, dar si in viata celor din jur este Dumnezeu. Orice inlocuire a Lui Dumnezeu cu sinele si orice insusire a puterii Lui te condamna la moarte vesnica. Atat doar ca daca esti cel care ramane in picioare ai sansa de a te cai de tot sangele varsat si de a incepe o viata noua.

Aceasta viata noua sau momentul convertirii inimii este cel care te pregateste pentru moartea glorioasa. Aceea prin care treci la odihna si ajungi mai aproape de Dumnezeu pentru ca macar in ultimele tale momente de viata te-ai predat Lui si ai dus o viata curata si onesta.

,,Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie.”” Psalm 23:4

Iubeste nebuneste!

Iubeste nebuneste!

Autor: Denisa Dumitras

Iubeste cu toata fiinta ta,
Iubeste cu toata daruirea ta,
Iubeste asa cum nimeni nu te poate sfatui Iubeste asa cum nimeni nu poate sti.

Iubeste chiar de ei nu vor intelege
Ce se afla in gand cand sufletu-ti plange  Iubeste fara frica, ceea ce simti ca iubesti
Pentru ca iubirea este greu sa o gasesti.

Iubeste fara sa te intrebi ,,De ce?”
Iubeste fara explicatii
Iubeste mai presus de orice
Pana cand inima iti rade cu vibratii.

Iubirea e o fericire?
Sau o continua agonie?
O, nu!
Nu e niciuna, nici alta.

Iubirea este in orice timp, moment si stare,
Iubirea e candoare,
Iubirea nu se poate distruge,
Nici de oameni, nici de  ganduri, nici de departare.

Iubirea e ca o licoare
Ce o bei fara sa stii si te uiti tamp in zare
Nu te mai intereseaza de nimic
Decat de data urmatoare.
Peste o luna, doua, cinci… ani…
Atati cati or fi
Iubirea nu trece, iubirea-i vesnica si asa va fi!