Oamenii nu sunt rai, sunt doar plini de rani

Oamenii nu sunt rai, sunt doar plini de rani

Ati vazut vreodata un om care tipa, care ii umileste pe ceilalti, care scrasnesc din dinti doar pentru a-i face pe cei din jur sa tremure inaintea lor si sa faca ce vor ei?

Probabil acest om a creat in sufletul vostru dispret si ati ales sa stati cat mai departe de tot ceea ce inseamna el.

Intr-o zi, intr-un moment in care eram foarte suparata, am mers la farmacie si m-am trezit, eu care aleg sa fiu foarte calma si senina mereu, rastindu-ma la omul care ma servea. Mi-am dat seama destul de repede ca ceea ce am facut nu a fost foarte placut sau corect asa ca am plecat rusinata de acolo.

M-am intrebat atunci: De ce am facut asta?

Am facut-o pentru ca alti oameni si alte motive m-au suparat. Mi-au creat niste frustrari care s-au acumulat. Din pacate farmacistul a fost cel care mi-a suportat toanele desi nu merita sub nicio forma acest lucru.

Din ,,banalele” experiente de acest gen in care am ales sa privesc intai spre mine am invatat sa-i tolerez mai mult pe ceilalti atunci cand au o dispozitie proasta.

Daca o situatie de acest gen persista, inseamna ca ranile din viata acelui om sunt mult mai adanci si mai mari. Din acest motiv ei au nevoie de un milion de ori mai multa rabdare.

Nu cautati sa-i intelegeti pentru ca va veti impovara sufletul si psihicul, insa vorbiti-le cu calm si aratati-le ca ii pretuiti au mare nevoie de asta.

Stiti prea bine ca traim intr-o lume in care singuratatea predomina. Atunci cand nu ai cu cine sa vorbesti si pe umarul cui sa plangi cred ca este cel mai dureros si frustrant lucru.

Sa ne ajute Dumnezeu sa fim oameni pentru oameni si lumina in intuneric!

Denisa Dumitras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *