Poti infrunta senin moartea?

Poti infrunta senin moartea?

Da, stiu, este un titlu putin cam sumbru si poate spre deloc atractiv, insa ideea acestui articol, va poate face sa va simtiti invincibili.

Am un deosebit respect pentru cel care mi-a propus acest subiect. Este un om neinfricat, care a trait multa vreme numai cu degetul pe tragaci. Nu doar ca a cunoscut moartea, ci a si luptat pentru cot la cot cu ea. Mi-a spus adesea ca isi doreste o moarte personala care se il onoreze, ca nu se teme de acest lucru si ca o asteapta cu zambetul pe buze.

Am ajuns sa il admir pe acest om, nu pentru trecutul lui sau pentru ceea ce a facut, ci pentru faptul ca in prezent doreste sa-L cunoasca si sa lupte pentru Dumnezeu. Adesea l-am vazut confuz atunci cand imi vorbea despre legatura dintre moartea din conceptia lui si Dumnezeul recent redescoperit. Mereu am simtit in glasul lui un fel de dezamagirea si temerea ca ideea unei morti onorabile nu ar mai putea fi dusa la bun sfarsit.

Si-a imaginat adesea ca va muri in lupta aparand un scop, o tara, oameni, insa si- a dat seama ulterior ca Dumnezeu nu ne indeamna neaparat la o lupta fizica.

Daca poti fi senin inaintea mortii o poti face doar daca esti impacat cu Dumnezeu. Ce inseamna asta? Ca orice va fi sa vina in viata ta, fie chiar si moartea, nu te va speria pentru ca stii ca planul Lui Dumnezeu pentru tine, pana aici a tinut.

Singurul care poate decide momentul mortii in viata ta, dar si in viata celor din jur este Dumnezeu. Orice inlocuire a Lui Dumnezeu cu sinele si orice insusire a puterii Lui te condamna la moarte vesnica. Atat doar ca daca esti cel care ramane in picioare ai sansa de a te cai de tot sangele varsat si de a incepe o viata noua.

Aceasta viata noua sau momentul convertirii inimii este cel care te pregateste pentru moartea glorioasa. Aceea prin care treci la odihna si ajungi mai aproape de Dumnezeu pentru ca macar in ultimele tale momente de viata te-ai predat Lui si ai dus o viata curata si onesta.

,,Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie.”” Psalm 23:4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *