RIDICATI-VA ANTENELE INAINTE SA ALEGETI

RIDICATI-VA ANTENELE INAINTE SA ALEGETI

Ati observat ca cei mai egoisti oameni sunt totodata cei mai nemultumiti de societatea in care traiesc, de preturile mari, de oamenii nededicati si de lipsurile constante?

Omul egoist este de regula cel care are si nu vrea sa dea si aici intra mai multe aspecte decat cele materiale. Pot sa fie si bunuri spirituale, profesionale, morale sau emotionale. De fapt, de cele mai multe ori, acesti oameni nu trebuie sa ofere un leu din banii lor, ci doar sa spuna un cuvant potrivit la momentul oportun pentru a ajuta o persoana sau o comunitatate. In aceste pozitii de ,,mijlocire” se afla oameni cheie: directori, lideri, politicieni, manageri, guvernatori, parlamentari etc. Totul tine de intentie si de natura lor umana care poate fi predominant buna sau predominant rea. Nu prea exista o cale de mijloc in opinia mea, iar sa distingi omul bun de omul rau a devenit o adevarata abilitate in vremurile noastre si asta pentru ca trebuie sa fii simplu si practic in gandire.

Scriind aceste randuri imi dau seama ca se potrivesc si cu contextul actual, al alegerilor locale, care urmeaza sa se desfasoare. Nu ma pricep la politica pentru ca nu vreau, insa cred ca un om bun, bun prin definitie, poate fi detectat cu usurinta si poate fi pus intr-o pozitie din care ne poate reprezenta si poate vorbi in numele nostru.

Stiti de ce zic ca poate fi detectat cu USURINTA? Pentru ca de cand muncesc in televiziune (aproximativ 7 ani) nu am vazut om care sa minta la TV si sa nu fie detectat de marele public in ciuda faptului ca telespectatorii sunt definiti adesea ca fiind ,,mediocri” sau ,,inculti”. Exista intr-adevar oamenii care apar pe micile ecrane si au capacitatea de a ocoli minciuna relatand partea de adevar din context si astfel trec cu brio testul onsetitatii televizate.

Acest lucru mi l-a confirmat si regretata mare actrita Stela Popescu intr-un interviu pe care mi l-a acordat si in care mi-a vorbit despre succes. Mi-a spus asa: ,,Secretul succesului este sinceritatea. Atunci cand vorbesti, telespectatorii sau spectatorii isi ridica antenele ca melcii si daca simt ca minti si le retrag rapid, cu dezgust.”

Cred ca noi oamenii avem capacitati mai mari si mai numeroase decat suntem lasati sa credem! Asa ca ridicati-va cu incredere antenele inainte sa alegeti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *