Te iubesc, dar nu te admir?

Te iubesc, dar nu te admir?

Cred ca iubirea are cele mai multe definitii si interpretari. De mult timp am acest titlu in minte si printre picaturi am reusit sa conturez un mic articol. Iubirea poate fi clasificata SI astfel:

O iubire conditionata: ,,Te iubesc pentru ca…“. Pentru tot ceea ce face sau a facut o persoana pentru cealalta, pentru tot ceea ce a insemnat pentru ea, pentru copii, pentru afaceri, pentru familie si pentru respectul care i se atribuie datorita tuturor acestor lucruri.

O iubire care izvoraste din admiratie: ,,Te iubesc pentru tot ceea ce esti.” In momentul in care admiratia cuprinde sufletul si mintea, defectele nu mai pot fi observate. Nimic nu poate impiedica admiratia sa existe, sa se dezvolte, implicit sa fie constanta. Nu poate fi insa constanta, fara sa se dezvolte. Admiratia nu poate fi privata de respect si nici de iubire. Privirile oamenilor in care exista admiratie nu pot fi contestate de nimeni si de nimic.

Paradoxal, daca iubirea din admiratie nu este insostita de fapte, poate deveni cea mai mare dezamagire, in timp ce iubirea conditionata poate lega doi oameni pe viata.

Prezenta echilibrului dintre cele doua ar fi ideala.

Cred ca poti iubi o viata intreaga un om pe care il admiri, insa langa omul pe care il iubesti conditionat, doar supravietuiesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *