Tradarea si procesul de vindecare

Tradarea si procesul de vindecare

Aseara am citit din Biblie, din Matei, capitolele in care sunt descrise moartea si invierea Lui Isus. A fost un moment de constientizare pentru mine, de fapt ca ceea ce am ajuns sa inteleg pe propria-mi piele a trait si a simtit si Isus.

Pe drumul spre cruce Isus a fost vandut si parasit de toti, chiar de catre cei care I-au stat alaturi la masa, pe care i-a invatat si indrumat. El, un om fara nicio vina, ajuns intr-un context nefavorabil, ca sa zic asa, a fost renegat de cei dragi. E o situatie terifianta. Imaginati-va sau poate nici nu trebuie pentru ca poate ati trecut la propriu prin asta, ca mama, tatal, fratele, sora, prietenii, rudele, iubitul, iubita, sotul, sotia, elevii, profesorii, depinde pe cine pretuiti cel mai mult, va intorc spatele exact atunci cand va este cel mai greu in viata si pleaca.

Va cuprinde furia, asa-i? Un sentiment de nedreptate, sentimentul de a fi vandut si ura va cuprinde corpul. Va doriti razbunare, dar va simtiti prea mici si neputinciosi. Agonizati in durere… sfasietoare durere. E liniste, nu se mai misca nimic si nu puteti face nimic. Auziti doar sufletul vostru care isi urla nedreptatea. Cum isi urla nedreptatea? Pe genunchi. O seara, doua, o saptamana, o luna, un an.

Dependenta totala de Dumnezeu este lectia pe care o avem de invatat cu totii.

,,Asa vorbeste Domnul: „Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul! Caci este ca un nenorocit în pustie și nu vede venind fericirea; locuieste in locurile arse ale pustiei, intr-un pamant sarat si fara locuitori. Binecuvantat sa fie omul care se increde in Domnul si a carui nadejde este Domnul!” Ieremia 17:5-7

Dupa constientizarea si asumarea acestei lectii urmeaza trei pasi spre vindecare care au o durata diferita de la caz la caz.

  1. Negarea propriei vini, sublinierea nedreptatii si asaltul psihologic al intrebarilor de tipul ,,De ce?”. : ,,De ce mi s-a intamplat mie?”, ,,De ce acum?”, ,,De ce asa?”, ,,De ce ea?”, ,,De ce el?”, ,,De ce ei?”. Etc.
  2. Constientizarea propriei vini si cautarea asumarii.
  3. Asumarea vinei si alegerea.

Dragii mei, eu cred ca alegerea este ceea ce va defineste, nu esecul prin care treceti sau ati trecut.

Dumnezeu sa ne dea intelepciune tururor sa facem cele mai bune alegeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *