Tu faci parte din poporul Lui Dumnezeu? Iata care este semnul edificator.

Tu faci parte din poporul Lui Dumnezeu? Iata care este semnul edificator.

E liniste asa cum ar fi fost minunat sa fie in fiecare Sabat. Astazi ne-a ramas doar o liniste apasatoare, o liniste plina de griji, o liniste care provoaca neliniste, insa stiu ca in casa multor copii ai Lui Dumnezeu astazi este o zi plina de pace, o zi in care isi lasa toate problemele si gandurile deoparte, iar in centrul atentiei lor este Creatorul.

Pentru ei a fost, este si va fi mereu cea mai asteptata zi, este ziua in care se reseteaza fizic, mental si spiritual si devin pregatiti pentru o noua saptamana plina de provocari.

Acest semn numit Sabat al legaturii dintre noi si Dumnezeu a fost lasat pentru a fi pazit, respectat si pentru a aduce binecuvantari in vietile noastre. Chiar in porunca a patra ni se cere ferm acest lucru.

„Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.
Sa lucrezi sase zile, si sa-ti faci lucrul tau.
Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau: sa nu faci nici o lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.
Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o
.” Exod 20:8-11

Nu prea pare a exista loc de negociere nici in ceea ce priveste ziua, nici in ceea ce priveste recomandarile. Dumnezeu este ferm si cel mai important: neschimbator. Daca asta a spus in Vechiul Testament fara doar si poate este valabil si in zilele noastre. Voi vi-l imaginati pe Dumnezeu ca fiind un om care se razgandeste? Eu nu pot. Daca si el este indecis atunci ce asteptari sa avem de la oameni?

Care este totusi cea de-a saptea zi a saptamanii? Avem un raspuns tot in Biblie si pare contrar traditiei si obicieiurilor lumii acesteia. Oare de ce?

,,Iar in ziua intaia a saptamanii (duminica), Maria Magdalena a venit la mormant dis-de-dimineata, fiind inca intuneric, si a vazut piatra ridicata de pe mormant.” Ioan 20:1 (Biblia Ortodoxa)

Acest Sabat a fost lasat ca singurul semn edificator al poporului Lui Dumnezeu.

,,Tineti sabatul, caci el va este sfant; oricine il pangareste sa fie negresit dat la moarte, pentru ca oricine face vreo lucrare in el, acel suflet sa fie starpit din poporul sau.  Sase zile sa se faca munca; dar in a saptea este sabatul odihnei, sfant pentru DOMNUL; oricine face vreo munca in ziua de sabat, negresit sa fie dat la moarte.  De aceea copiii lui Israel sa tina sabatul, ca sa tina sabatul prin generatiile lor, ca legamant continuu.  Acesta este un semn intre mine si copiii lui Israel pentru totdeauna, pentru ca in sase zile DOMNUL a facut cerul si pamantul si in a saptea zi s-a odihnit si a fost inviorat.” Exodul 31:14‭-‬17 BTF2015

In rest, tot in cele zece porunci ni se spune la fel de ferm sa renuntam la toate celelalte.

,,Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare a niciunui lucru din cate sunt in cer, sus, si din cate sunt pe pamant, jos, si din cate sunt in apele de sub pamant! Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti, ca Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc pe copii pentru vina parintilor ce Ma urasc pe Mine, pana la al treilea si al patrulea neam, si Ma milostivesc pana la al miilea neam catre cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.” Exod 20 (Biblia Ortodoxa)

Stiu, imi veti raspunde ca sunt atatatea semne miraculoase si minuni cate vin din chipurile cioplite sau asemanarile lucrurilor care sunt sus in cer si jos pe pamant, incat este greu de crezut ca nu ar fi Dumnezeu in ele. Va voi lasa inca doua citate din Biblie drept raspuns, care pe mine m-au pus pe ganduri si cu acestea voi si incheia.

,,Fiindca acestia sunt falsi apostoli, lucratori inselatori, prefacandu-se in apostoli ai lui Cristos.  Si nu este de mirare, fiindca insusi Satan se preface intr-un inger al luminii.  De aceea nu este mare lucru daca si servitorii lui se prefac a fi servitori ai dreptatii, al caror sfarsit va fi conform cu faptele lor.” 2 Corinteni 11:13‭-‬15 BTF2015

,,Caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi.” Matei 24:24 (Biblia Ortodoxa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *