Victimele iubesc acest rol

Victimele iubesc acest rol

Uneori avem impresia ca oamenii greu incercati sunt mai buni, empatizam cu suferinta lor si suntem siguri ca avem parte de intelegere si noi la randul nostru daca am trecut sau trecem prin situatii dificile.

Este bine de stiut, insa, ca cei care se ascund mult timp in spatele unor drame sunt cei care prefera pozitia de victima. Ceea ce va presupune mereu sacrificiu si intelegere unilaterala doar din partea ta.

Acesti oameni au devenit obisnuiti si cred ca li se cuvine o atentie si intelegere deosebita. Cel mai adesea devin poveri psihice pentru cei de langa ei, astfel pozitionandu-se intr-un partener, cunostinta, prieten toxic.

Te vor epuiza pana la refuz si vor da vina pe tine ca nu esti un om suficient de empatic si de intelegator.

Ce e de facut cand intalniti victime? Fugiti, daca vedeti ca au ramas blocati acolo.

Oamenii care vor sa se ridice cauta asta mereu si nu vor sa mai vorbeasca sau sa discute despre ce ii raneste. Ba mai mult de atat, vor incerca sa-si traiasca viata normal si sa respecte cu aceeasi masura cu care sunt repectati, sa iubeasca si sa empatizeze cu aceeasi masura.

Vor face tot, absolut tot ceea ce le sta in putere pentru a se inconjura de oameni pozitivi si astfel a se detasa de drama lor, nu pentru a vorbi mereu despre ea.

www.denisadumitras.com

Denisa Dumitras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *